2011 yılından itibaren yenilenebilir enerji sektöründe inovasyon odaklı, uluslararası kalite şartlarında ürün ve hizmetleriyle saygın, güvenilir ve tercih edilen firma olma misyonuyla yoluna emin adımlarla devam eden Türk güneş enerjisi şirketi İnosolar, çevreci yaklaşımını eğitim sektörüne taşıma kararı almıştır.
Çevreci ve doğa dostu nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan İleri Nesil Okulları (İNO), 2018 yılında İstanbul Çekmeköy’de eğitim ve öğretime başlamıştır.10 bin metrekarelik yeşil açık alan üzerine kurulan kampüste öğrenciler, doğayla uyumlu yaşamayı deneyimleme şansına sahip oluyor, erken yaştan itibaren çevreye duyarlı olmayı öğreniyorlar.

Amacımız

İleri Nesil Okullarında,
Ezberleyen değil, keşfeden ve araştıran,
Kişisel hak ve özgürlüklerini bilen,
Yetenek ve ilgilerinin farkında,
Bilimsel düşünceye sahip,
Güçlükler karşısında yılmadan savaşabilen,
Sorumluluklarının bilincinde,
En az bir yabancı dili kendini ifade edebilecek düzeyde konuşabilen,
Teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda üretebilen,
Okuyan, soran sorgulayan,
Entelektüel düzeyi yüksek,
Etik değerlere saygılı,
Yaşadığı dünyaya ve çevreye duyarlı, geleceği inşa edecek ve dönüştürecek, donanımı yüksek, onurlu bireyler yetiştirmektir.