TECHSCHOOL programı için BilgeAdam ile işbirliği anlaşması imzaladık.
sdf

Öğrencilerimizin her yönüyle gelişimini ve teknolojiyi takip etmelerini temel ilkeleri arasına alan okulumuz, TechSchool programı için yazılım teknolojileri alanında ülkemizin en önemli kuruluşlarından olan BilgeAdam ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Bu işbirliği kapsamında uygulanacak olan TechSchool, kapsamlı bir 1-8. sınıflar Bilişim Teknolojileri (BT) müfredat, platform ve sertifikasyon programıdır. BT Eğitimi, okulların öğrencilerine 21. yüzyılın becerilerini kazandırmaları ve onları günümüz dijital dünyasında hem akademik olarak, hem de kariyer olarak başarılı bireyler olarak yetiştirmeleri için en etkin yöntemdir.TechSchool müfredatı ilkokulda bilgisayarsız kodlama etkinlikleri ile başlar, öğrencilerin bilişsel seviyelerine en uygun araçlar ile her yaş grubunda farklı dil ve araçları kullanarak devam eder.

BT’nin Öğrencilerimize Faydaları

• Günümüzde Türkiye’de ve yurtdışındaki üniversitelerin kabul departmanları, ilkokul, ortaokul ve lise döneminde alınan BT eğitimlerine ve sertifikalarına ayrı bir önem veriyor.
  • İş dünyasında BT konularına hakim çalışanlara ihtiyaç büyük ölçüde arttı. Bilgisayar teknolojilerini iyi kullanan gençler, rakiplerine göre çok daha iyi imkanlarla iş buluyorlar. BT sadece bilişim sektöründe değil, tüm mesleklerde bir ihtiyaç haline geldi.
  • BT, gençlere 21. yüzyıl için gerekli becerileri kazandırıyor. Teknolojinin gelişimi ile birlikte sadece meslekler değişmiyor, aynı zamanda ihtiyaç duyulan beceriler de değişiyor. BT gençlere iletişim, analitik düşünme, birlikte çalışma, çözüm üretme, yaratıcılık ve sorunlar karşısında dayanıklılık becerileri kazandırıyor.