Elektriğini çatısında üreten okul: İNO
4A

Gelecek nesiller için yapılacak en değerli yatırım onlara temiz bir gelecek sağlamak ve bu ancak yenilenebilir enerji ile mümkün. Türk güneş enerjisi şirketi İnosolar tarafından çevreci, bilinçli, doğaya saygılı ve doğa dostu nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan okulumuz, çatısına kurulan güneş panelleri ile kendi elektriğini üretiyor, böylece doğanın kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyor. Çünkü Güneş, dünyanın birincil yenilebilir enerji kaynağı olarak tanımlanıyor. Çocuklarımız da geliştirdiğimiz bu sistemlere tanık oluyor, doğaya saygılı bireyler olarak hayata adım atıyorlar. Ayrıca yılda 1.400 ağacın doğaya katkısına denk şekilde karbondioksit salımının önüne geçiliyor.

Neden yenilenebilir enerji?

– Sonsuz ve temiz enerji kaynağıdır.

– Atmosfere zararlı CO2 ve nitrojen gazları salınımı yoktur.

– Petrol, kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtların neden olduğu çevresel zararları vermez, atık madde üretmez.

– Enerjide dışa bağımlılıktan kurtarır, ülke ekonomisine katkı sağlar.

Bugüne kadar hep bir okul inşa etmeyi hayal ettiğini söyleyen İnosolar Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Ersoy, “Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına bu projeyi hayata geçirdik. Güneş enerjisi şirketi olarak kendi enerjisini üreten çevreci bir okul olmayı da en az akademik farkındalık kadar önemsiyoruz. Sadece enerjimizi üretmiyoruz. Öğrencilerimize de yenilenebilir enerji sistemleri, enerji verimliliği, çevrenin korunması, atık yönetimi, ekosistemin korunmasıyla alakalı eğitimler de veriyoruz. Hem doğaya katkımız olsun hem de ileri nesilleri bu bilinçle yetiştirelim istedik” dedi.